Articole

Impregnarea produselor din piatra naturala

Impregnarea pietrei naturale este o modalitate excelentă de a o proteja de factorii externi și de a spori frumusețea sa. Cu toate acestea, fiecare tip de piatră naturală prezintă un set unic de caracteristici care vor determina în final eficacitatea impregnarii. Înainte de a aplica solutia de impregnare pentru proiectul dvs. de piatră naturală, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știți.

De ce să protejam piatra naturală?

Sigilarea unei terase din piatră naturală, a unei alei sau a unei căi de rulare nu numai că va îmbunătăți aspectul estetic general, dar va proteja și împotriva petelor și daunelor provocate de solutiile degivrante și ploile acide. Etanșarea poate contribui, de asemenea, la reducerea la minimum a efectelor eflorescenței în articulația mortarului sau a patului de fixare, a ciclurilor de îngheț / dezgheț și exfoliere.

Care este cea mai mare provocare pentru sigilarea pietrei naturale?

Datorită caracteristicilor variate precum densitatea, porozitatea, permeabilitatea și absorbția, nu există o abordare unică pentru toate solutiile de impregnare. În funcție de tipul de piatră cu care lucrați, absorbția impregnantului va diferi de la un material la altul. Acest lucru va avea un impact direct asupra ratei de acoperire, îmbunătățirea culorii obținute și longevitatea stratului protector.

Ce tip de impermeabilizant trebuie utilizat?

Deoarece piatra naturală este poroasă, trebuie să fie folosit un impermeabilizant (care nu creaza pelicula). Solutia de impregnare va patrunde adânc în porii pietrei, blocând căile capilare din interior. Suprafetele tratate devin impermeabile și, de asemenea, foarte ușor de curățat.

Cum se aplică solutia de impregnare?

Atunci când aplicați solutia de impregnare pentru piatră naturală, trebuie să urmați întotdeauna cu atenție instrucțiunile furnizate de producător. Cu toate acestea, sunt cateva reguli de bază care trebuie respectate:

În primul rând, curățați foarte bine suprafața de piatră naturală si așteptați ca piatra să se usuce.
Temperatura ideală a suprafeței pentru etanșare este de obicei între 5-30 grade. Este important să rețineți că temperatura „la suprafață” este de obicei diferită de temperatura „aerului”. De exemplu, daca temperatura aerului este de 30 , suprafata pietrei poate depasi 40 de grade!
Asigurați-vă că nu sunt prognozate ploi pentru 24 de ore.
Aplicati solutia pe o portiune mai mica pentru a verifica daca efectul obtinut este cel dorit.
Lucrați în secțiuni mici simultan (adică 60 de metri pătrați) și aplicați un strat de solutie folosind un pulverizator rezistent la solvent.
Folosiți un role sau o racletă pentru a îndepărta excesul de solutie de pe suprafață.
Lăsați solutia să pătrundă timp de 5-10 minute.
Ștergeți și îndepărtați orice material de etanșare în exces cu o cârpă de bumbac curată, uscată, care nu lasa scame.

Iată câteva alte informații care să te ajute să îți faci treaba corect!

Cu ajutorul unui pulverizator, aplicati un strat subtire de solutie.
Consumul de impregnant variaza in funcție de tipul de piatră naturală. O piatră de absorbție mai mică (adică granit sau travertin) înseamnă o rată de acoperire mai mare. O piatră de absorbție mai mare (de exemplu, calcar sau marmura) va necesita aplicarea mai multor straturi pentru a finaliza lucrarea.
Puteti folosi cu succes o rola pe toate suprafețele, în timp ce o racletă este cea mai potrivită pentru suprafețele netede.
Ștergerea excesului de solutie ar trebui să se producă în câteva minute (1-5 minute într-o zi insorita sau în 15 minute la temperaturi mai scazute). Dacă impregnantul se simte gumos sau lipicios, trebuie șters mai devreme.
Cunoscand caracteristicile pietrei pe care urmeaza sa o tratați și urmând instrucțiunile producătorului, veți obtine intotdeauna cele mai bune rezultate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *